Dana 25.01.2020. godine proveden je Igmanski marš antifašista iz BiH i cijelog regiona  u znak sjećanja na proboj i stradanje partizana  Prve proleterske brigade NOVJ na Igmanu 28.01.1942.godine. Učesnike marša je predvodio naš član Hazim Jelešković, maševska kolona od oko 2000 učesnika je pristigla na Veliko polje oko 12.30 sati gdje je pozdravljena od strane oko 20.000 antifašista iz BiH, država bivše SFRJ, Rusije, Italije i Češke.

Mnogobrojne delegacije su položile cvijeće i odale poštu stradalim partizanima, a govornici su pozvali na jačanje antifašizma i suprostavljanju sve većoj pošasti fašizna koja se i danas javlja kod nas i u Evropi.

Zahvaljujemo se našim članovima koji su u velikom broju prisustvovali ovoj manifestaciji, posebno onima koji su učestvovali u organizaciji i vođenju marševske kolone.

 

Upravni odbor

Poštovani posjetioci,

 

Upravni odbor Udruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH je donio odluku da „osvježi“ web stranicu Udruženja, sa cijem da poboljša komunikaciju članova Udruženja sa Organima udruženja, te omogući pravovremeno informisanje našega članstva  o aktivnostima Uduženja.

Takođe, ova stranica je namjenjena i drugim posjetiocima koji „navraćaju“ kako bi se  mogli informisati o radu našega udruženja, a sa ciljem obezbjeđenja transparentnosti u radu.

Pošto je ovo testna verzija web stranice, ukoliko ima primjedbi, sugestija i novih prijedloga na poboljšanju iste, dostavite nam vaše mišljenje.U organima Udruženja ćemo pažljivo proanalizirati vaša mišljenja i prijedloge, te sve ono što bude u interesu članova udruženja uvažiti. 

Pozivamo sve penzionere vojne osiguranike u i van  BiH, koji još nisu naši članovi da nam se pridruže, potpisivanjem obrasca pristupnice i obrasca izjave , te iste dostave poštom, fax-om ili lično na našu adresu.

Pozivamo ostale posjetioce naše stranice da uzmu učešća u doniranju novčanih sredstava ili na drugi način pomognu rad našeg Udruženja, pošto se samofinansiramo, a napominjemo da su svi članovi našeg udruženja borci, branioci Bosne i Hercegovine.

U ime Organa udruženja zahvaljujemo Vam se što ste posjetili našu stranicu, očekujemo saradnju sa Vama.

Sarajevo, 06.02.2019.g.

S poštovanjem,

Rifat Tirak, predsjednik Udruženja penzionera vojnih osiguranika u F BiH

By putting all of your content into nested categories you can give users and search engines access to everything using a menu.